Menü
Sepetim

NA Yayınları'na Hoşgeldiniz.

Sevim Dinç Korkmaz

Sevim Dinç Korkmaz

Sevim Korkmaz Dinç

1952'de bir ilkbahar günü, Antakya'da tek göz bir odanın eşiğine öldü diye  atıldıktan nice sonra ağlayarak “yaşıyorum” dedi hayata. Olümle kalım arasındaki ince çizgide gidip gelen annesi sesiyle dirildi. Yaşam umudunu yeni doğan bebeğine bağlayıp telli duvaklı gelin edeceği günün hayaliyle kendine benzetmeye çalıştı. Belki eşikte unutulduğundan belki de eşikte cin çarptığından  isyan etti her şeye. Çocukluğu İskenderun'da geçti.

 

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümünü bitirdi. 1979'a kadar öğretmenlik yaptı. 12 Eylül döneminde işinden atıldı, bir yıl oğullarından uzak, içerde yattı. Karnının doyduğu yere vatanım dedi. Kendini sosyalist feminist olarak tanımladı.

 

Uzun yıllar, İstanbul'da kitap pazarlamacılığı yaptı. 2004 yılında İzmir'de aile şirketi olan yayınevinde çalışmaya başladı. Edebiyatçı arkadaşlarıyla ile Edebiyat Sanat ve Kültür Dergisi'ni çıkardı. Öykü ve roman yazmaya bu yıllarda başladı. 2008'de KYD (Kadın Yazarlar Derneği) kurucu üyesi oldu. Yazar, Kadın Yazarlar Yayınevi'nin de kurucusudur. Dernek yayın organı, F- Feminist  Düşün, Edebiyat, Kültür ve Sanat Dergisi, on beşinci sayısından sonra Corona  günlerinde kapatılmak zorunda kaldı. 2016 yılında “Barış Bloğu” Eş Sözcüsü olduğu dönemde yaptığı eylemden dolayı gözaltına alındı. Birçok kitapta, dergide ve internet sitesinde öyküleri, denemeleri ve makaleleri yayımlandı. PEN üyesi olan yazar, Kadın Yazarlar Derneği'nde çalışmakta ve isyanını devam ettirmektedir.

Eserleri:

Karanlık Bir Geceydi-12 Eylül 1980- İlya Yay, 2008. (20. Baskı)

Delikaya Rüzgârı- İlya Yay, 2010 (19. Baskı)

Küba'da On Gün- KYD Yay, 2014

Toplumsal Belleğimiz/12 Eylül Romanlarında Kadın- İlya Yay, 2016.

Bir Kadının Gözaltı Günleri- KYD Yay, 2018

Kamuran/ Sürgün Günlerinde Aşk- Kanguru Yay. 2020

Benim Meksikam, Aztekler, Zapotekler, Mayalar- İkaros yay. 2022

Yayınevi: Kil Yayınları Yazar: Sevim Korkmaz Dinç
 İzmir “Kadın Mücadelesinde İz Bırakan Kadınlar” sürdürelebilir bir projedir. Bu kitapta İzmir kadın hareketinde yer alan 15 kadın aktiviste yer verdik. “sözlü tarih” çalışmasında değişik teknikler denense de biz, kadın arkadaşlarımıza sorular sormak yerine onları serbest bıraktık. Kendi sesler..
₺450,00 ₺650,00
Vergiler Hariç:₺450,00
Yayınevi: Kil Yayınları Yazar: Sevim Korkmaz Dinç
Yola çıkmak, başka bir ülkeye gitmekten öte kendinizle baş başa kalmak, düşünceleriniz,öğrendikleriniz, acılarınız ve sevinçlerinizle yüzleşmektir. Her yeni karşılaşma, her ses, hergülüş, her koku uzaklara değil, çocukluğa götürür insanı. Gidip geldiğimiz, arayıp sorduğumuz,bulmaya çalıştığımız kend..
₺400,00 ₺500,00
Vergiler Hariç:₺400,00
Gösterilen: 1 ile 2 arası, toplam: 2 (1 Sayfa)
Tarama deneyiminizi ve sitemizin işlevselliğini iyileştirmek için tanımlama bilgileri ve diğer benzer teknolojileri kullanıyoruz. Gizlilik Politikası .